Säva Ridcenters hästar



Polo
Mkh: 106.7 cm
Valack f. - 00
Tävlat: -

Polo är en shetlandsponny som kom till ridskolan i augusti 2011. I ridningen är han ganska långsam men kan ibland bli lite busig. Han är lydig och väldigt rolig att köra. Polo är snäll att sköta om och blev årets stallbästis 2015.   

 

Gamletorps Darky
Mkh:
106cm
Valack f. -99
Tävlat
 LC hoppning, ponnygalopp

Darky är en shetlandsponnyvalack som kom till ridskolan i mars 2010. Han är jättesnäll och oftast lugn att rida på. Han gillar att hoppa och vill alltid göra rätt, men det han gillar mest är att bli körd och då blir han väldigt pigg. Han kan ibland se lite sur ut när man står utanför boxen men är egentligen jättesnäll att sköta om.

 

Lucas
Mkh: Ca 105 cm
Valack f.-03
Tävlat: LC hopp

Lucas är en fuxvalack som kom till ridskolan våren 2014. Han är pigg och rolig att rida på men kan ibland bli lite stark. Han är väldigt duktig på att hoppa och har fått tävla lite sen han kom hit. 

 

Smedens Maxell

Mkh: 104 cm

Valack f.-02

Tävlat: Trav

”Max” är en mörkbrun shetlandsponny som kom till ridskolan hösten 2015. Han är en trevlig kille som har mycket fart i ridningen. Han har tidigare tävlat en del i ponnytrav och är alltså en duktig körhäst.

Fideli

Mkh: 107 cm

Sto f.-02

Tävlat: Hoppning LD+

Fideli är ett shettissto som kom till säva hösten 2016 och är alltså väldigt ny, hon är även halvsyster till Darky. Hon har börjat gå på en del lektioner och har skött sig jättebra. Hon är lagom pigg, duktig på att hoppa och snäll i stallet.

 

Cannenburgh's Jordi
Mkh: 117 cm
Valack f. -07
Tävlat: LC hoppning
Jordi är en väldigt söt isabellfärgad welsh mountain som kom till ridskolan i oktober 2012. Han är pigg att rida på utan att bli stark. I hoppningen kan han vara lite osäker men är egentligen väldigt duktig. Jordi är en jättesnäll ponny som alltid vill göra rätt. Blev stallbästis 2016.
 
Snobben
Mkh: Ca 125 cm
Valack f.-06
Tävlat: LB hoppning, LB dressyr
Snobben är en fjordkorsning som kom till ridskolan i februari 2016. Han har snabbt blivit en ny favorit hos många då han är lagom pigg och väldigt lydig att rida på. Snobben är välutbildad, säker i hoppningen och väldigt snäll att sköta. 
 
Milou
Mkh: Ca 115 cm
Valack f.-02
Tävlat: LB hoppning, LC dressyr
Milou kom till ridskolan i början av 2017. Han är en väldigt snäll, rolig och lagom pigg ponny att rida vilket snabbt har gjort honom till  mångas favorit. Han är välutbildad och har varit ute på många tävlingar inom framför allt hoppning. Han är även inkörd och snäll att sköta om. 


Finest Fable
Mkh:
 138 cm 
valack f.-04
Tävlat LB hopp, LB dressyr

”Fille” kom till ridskolan i juli 2010. Han är lagom pigg och väldigt trevlig att rida på och är duktig på både dressyr och hoppning. Han är inte så förtjust i andra hästar men håller man lite avstånd så går det bra. Fille kan se lite sur ut när man går förbi boxen men kommer man in så är han egentligen en väldigt gosig häst. 

 

Robin Hood
Mkh:
137cm
valack f. -99
Tävlat
LA hopp, LA dressyr

Robin är en korsningsvalack som varit på ridskolan sedan våren 2012. Han är en välutbildad ponny som tycker lika mycket om dressyr som hoppning. Robin är lydig och lagom pigg att rida på. Men han har även en del bus för sig så om man inte aktar sig smiter han gärna ut ur boxen men annars är han jättesnäll att ta hand om.

Anells Espresso

Mkh: 135 cm

Valack f.-02

Tävlat: LC hopp

”Esso” är en welsh ponny som kom till ridskolan hösten 2014. Han är lagom pigg, snäll att rida på och hoppar allt du styr på med god teknik. Esso är även fin i dressyren och är väldigt snäll att pyssla om.

 


Mandy
Mkh:
143cm
sto f. -01
Tävlat
LC hopp
Mandy är av den ovanliga rasen lewitzer och hon är den som varit på ridskolan längst. Hon är en trevlig och pigg ponny som är duktig på både dressyr och hoppning. Nu förtiden går hon mest på de lite lättare lektionerna och tycker allra bäst om när hon får komma ut i skogen. Mandy kan vara lite tjurig att göra iordning ibland men bara man gosar lite brukar hon ge med sig.
 
Arletta
Mkh:
144cm 
sto f.-06
Tävlat
LC hopp, LB dressyr

Arletta kom till ridskolan sommaren 2012. Hon är pigg och känslig att rida på men är supersnäll och vill alltid ryttarens bästa. Hon är duktig på att hoppa men kan ibland bli lite osäker. Arletta är väldigt snäll att sköta om men man måste vara lite försiktig vid sadlingen. Hon blev stallbästis år 2014. 

 

Rosenborgs Wakinya
Mkh: 147 cm
Sto f.-04
Tävlat: LA hopp, LB dressyr

Wakinya är en korsningsponny som kom till ridskolan i december 2012. Hon är en trevlig tjej som är lagom pigg att rida på. I hoppningen behöver man vara ganska bestämd men hon hoppar superfint och är även en duktig dressyrponny med sina härliga gångarter. Wakinya blev stallbästis år 2013.

Adonis

Mkh: 142 cm

Valack f.-07

Tävlat: LC hopp

Adonis är en haflingervalack som kom till ridskolan 2013. Han är en trevlig kille som är snäll att sköta om. I ridningen är han snäll och åt det piggare hållet. Adonis tycker det är väldigt kul att hoppa och skulle aldrig stanna, när han kom till Säva så kunde han inte så mycket men nu har han blivit jätteduktig. 

Owen's Bobby

Mkh: Ca 144 cm

Valack f.-10

Tävlat: LC hopp, LB dressyr

Bobby är en connemara som kom till ridskolan i juli 2015 från Irland. Han är en trevlig kille som är lagom pigg och snäll att både rida och sköta. Han är ännu inte så utbildad men har visat sig vara väldigt duktig inom båda grenar. Våren 2016 fick han åka med till ridskole-DM i dressyr där han knep en andraplats och har även varit med på några hopptävlingar med felfria rundor varje gång. 

 

O’Jay

Mkh: Ca 145 cm

Valack f.-10

Tävlat: -

Jay är en connemara som kom till ridskolan i maj 2016 från Irland. Han är ganska ny och är inte jätteutbildad än men han har visat upp ett väldigt bra temperament, snäll att sköta om och lagom framåt i ridningen. Han försöker alltid sitt bästa i hoppningen och har väldigt lätt för sig i dressyren.

Swinford Ronnie

Mkh: 148 cm

Valack f.-09

Tävlat: -

Ronnie kom till ridskolan sommaren 2016 från Irland. Han är en trevlig ponny som är väldigt snäll att sköta om och har stora fina gångarter. Ronnie är ännu inte så utbildad men har än så länge visat ett väldigt trevligt och lugnt temperament så han kommer säkert bli en super lektionsponny. 

 


            Zansibar V.Driene
Mkh: Ca 162 cm
Valack f.-04
Tävlat: 120 hoppning, LA dressyr                                                                                                        

Zansibar kom till ridskolan i augusti 2012. Han är en väldigt trevlig och välriden häst som alltid ställer upp för ryttaren. Han har mycket energi i ridningen utan att bli för stark och gillar både hoppning och dressyr. Han är även snäll och trevlig i hanteringen. 

Mr. Spotify
Mkh: Ca 160 cm
Valack f.-07
Tävlat: 100 hoppning

Spotify är en irländsk sporthäst som kom till ridskolan år 2013. Han är duktig på både dressyr och hoppning och är väldigt snäll vilket gör att han passar alla ryttare. Spotify kunde inte så mycket när han kom men har lärt sig väldigt mycket sen dess och är nu en väldigt trevlig häst att rida på. 

Cannon

Mkh: 165 cm

Valack f.-01

Tävlat: 110 hoppning, LB dressyr, fälltävlan

Cannon kom till ridskolan i November 2009. I ridningen är han en lugn och trygg kille som man kan känna sigsäker på. Cannon är även väldigt snäll i boxen och skulle aldrig göra något dumt. 

Tequila
Mkh:
 167 cm,
sto f. -03
Tävlat:
120 hoppning, LB Dressyr, fälttävlan

Tequila kom till ridskolan i juli 2010. Trevlig och lätthanterlig häst med lagom mycket motor i ridningen men i hoppningen gillar hon när det är lite mer fart. Tequila lyssnar alltid på ryttaren och är positiv men hennes galopp är väldigt speciell, inte alls som någon man ridit innan. 

Silver Diamond
Mkh:
168cm
valack f. -07
Tävlat:
100 hoppning, LB dressyr

Silver är en rejäl skimmelvalack som kom till ridskolan i juni 2012, han är av rasen Irish Draught. I ridningen är han väldigt framåt och kan bli stark vilket kräver en lite mer rutinerad ryttare men han är väldigt snäll trots att det ibland går lite fort. Silver är alltid positiv i ridningen och snäll i stallet. 

Armani
Mkh:
165cm
Valack f. -99
Tävlat:
 120 hoppning, LA dressyr

Armani är en mörkbrun valack korsning hannoveranare/oldenburgare, som kom till säva hösten 2011. Han är framåt och okomplicerad att rida och passar därför alla typer av ryttare. Han är välutbildad i dressyren men hans bästa gren är ändå hoppningen då han kan hoppa riktigt bra. Armani kan vara ganska svår att tränsa men är annars väldigt snäll att sköta om.  

 

Royal Cartino

Mkh: Ej slutmätt

Valack f.-10

Tävlat: 90 hoppning, LB dressyr

”Calle” föddes på Säva av sin mamma Royal Mio. Han är en glad häst som är snäll att sköta om. Calle har hunnit vara ute på några hopptävlingar och har fått bra resultat. Ännu har han inte gått särskilt många lektioner då han är under utbildning men han har ett väldigt snällt och lugnt temperament.

Capital

Mkh: Ca 170 cm

Valack f.-02

Tävlat: LB hoppning, MSV dressyr

Capital kom till Säva 2014, han är en snäll och lätthanterlig häst såväl i ridningen och i boxen med ett stort hjärta av guld. Innan Capital kom till ridskolan har han tävlat mestadels dressyr med förra ägaren och kan det mesta inom dressyren. Han har även tävlat en del i hoppning!


Brego

Mkh: Ca 165 cm

Valack f.-03

Tävlat: -

Brego är en väldigt trevlig häst som är snäll att både hantera och rida. I ridningen har han lagom mycket motor och tycker det mesta är kul.

Simple Infra

Mkh: Ca 162 cm

Sto f.-97

Tävlat: 130 hoppning

Infra kom till ridskolan sommaren 2015. Hon är rutinerad och har tävlat mycket i sina yngre dagar. I ridningen har hon mycket energi och går alltid med spetsade öron. I stallet kan hon se lite tjurig ut men det brukar gå bra ändå!

 

Filippa K

Mkh: Ca 166 cm

Sto f.-06

Tävlat: Dressyr

Ett mörkbrunt sto som kom till ridskolan I februari 2015. Hon har snäll med mycket energi i ridningen och gillar både dressyr och hoppning. Även fast hon är så pass stor så är hon väldigt lätthanterad då hon alltid vill väl.

Dior

Mkh: Ca 164 cm

Sto f.-10

Tävlat: -

Dior kom till ridskolan under hösten 2016. Hon håller på att skolas in för att kunna börja gå fler lektioner. Hon är väldigt snäll att ta hand om och även att rida på men är ännu inte så utbildad.

Lindal Tom

Mkh: Ca 166 cm

Valack f.-10

Tävlat: -

Tom kom till ridskolan hösten 2016. Han är en rejäl kille som är snäll att ta hand om. Han är en trevlig och framåt kille i ridningen.

 

Papana

Mkh: Ca 156 cm

Sto f.-09

Tävlat: -

Papana kom till ridskolan i december 2016. Hon är en liten häst som är trevlig och framåt att rida samt snäll i all hantering.

HÄSTAR VI MINNS


 

Edition K

Mkh: Ca 168 cm

Valack f.-07

Tävlat: 130 cm hoppning

"Eddie" kom till ridskolan i december 2016. Han är en fin häst i dressyren och hoppar väldigt bra men som har väldigt mycket energi i ridningen. 

Eddie såldes våren 2017 då han inte passade på ridskolan.

Ballinaclough’s Feather

Mkh: Ca 157 cm

Sto f.-07

Tävlat: 95 cm hoppninig

”Fiffi” är en liten storhäst som kom till ridskolan sommaren 2013. Hon är pigg och känslig i ridningen och vill helst ha en balanserad ryttare, även om dom flesta kan rida henne. I dressyren kan hon gå mycket fint och hon hoppar riktigt bra men kräver att man som ryttare ger henne tillräckligt mycket stöd. I stallet är hon jättesnäll och supermysig. 

Fiffi såldes i början av 2017 till en familj men står fortfarande kvar på säva.
 
 

Fustina Linn 
Mkh:
 106cm 

sto f. -96
Tävlat
 LC hopp, LC dressyr, monté

”Stina” är en mörkbrun shetlandsponny och är en av de hästar som varit på Säva allra längst. Hon är mångas favorit då hon är pigg men lydig att rida på. Hon tycker mycket om att hoppa och är väldigt duktig på det så hon har åkt ut på en del tävlingar under åren. Stina är inkörd och väldigt pigg och rolig att köra, hon är även väldigt sällskaplig och gillar att bli kliad. 

Efter en lång åtekommande hälta hade Stina en dag fruktansvärt ont, hon avlivades därför mars 2017.

 
Flai
Mkh: 143 cm
Sto f.-09
Tävlat: -

Flai kom till Säva under våren 2014. Hon är ett trevligt, mycket känsligt sto som är väldigt rolig att rida på. Hon är dock inte så utbildad ännu men har hoppat några Pay and Jump´s.

Flai trivdes inte och såldes ganska snabbt till en familj utanför Tierp.

 
Rovalds Zantique
Mkh:
 147cm 

valack f. -04
Tävlat
 LC hopp, LB dressyr

e. Hagens O’Chief   ue. Värnbergs Orion

"Zvante" som han kallas är en väldigt snäll d-ponnykille som är uppfödd på Rovald´s stuteri på Gotland. Han kan upplevas väldigt seg och trög, men är man tillräckligt bestämd och vet vad man vill så kan han bli riktig fin och rolig att rida på. Zvante är otroligt snäll i hanteringen och nyfiken på det mesta. Han har tävlat en del, hoppning upp till LC än så länge och då kan han tagga till ordentligt och älskar att visa upp sig.

Efter en tid som ridskolehäst var det dags för Zvante att prova ett nytt liv. Han köptes som privatponny av en familj som rider på ridskolan hösten 2016 och står fortfarande kvar.

 
 
Munsboro Loyd
Mkh: 147 cm
Valack f.-05
Tävlat: LB hoppning, LB dressyr

Loyd är en maxad D-ponnyvalack, skimmel till färgen som kommer från stallet Munsboro på Irland. Han kan verka lite sur i boxen och när man spänner sadelgjorden ibland, men är egentligen en jättesnäll häst som är väldigt rolig att rida. Loyd hoppar mycket bra och är arlert och duktig i dressyren. Han tycker även att terräng är väldigt roligt! Loyd har tävlat upp till LB hoppning, och han är jättesnäll att ha med på tävlingsplatsen.

Loyd trivdes inte längre med ridskolelivet så han såldes sommaren 2016

 

Munsboro Philippa

Mkh: ca 155 cm

Sto f.-05

Tävlat: LC hoppning, LB dressyr

Philippa är ett nätt sto som kom till ridskolan julen 2012. När det kommer till ridningen har hon mycket spring i benen och älskar allt som har med hinder att göra.

Phillippa tröttnade på ridskolelivet och såldes därför våren 2016 till en familj, hon står dock fortfarande kvar på säva.

 

Krut Salut
Mkh:
 -

Valack f. -08
Tävlad:
 LE


Krut kom till oss i mamma Karmens mage och upptäcktes genom att vi alla började undra varför Karmen bara blev tjockare och tjockare hela tiden… Vi hade ingen aning om när han tänkte komma ut men så den 17:e april 2008 så kom han till världen.
Krut är en stor kille som antagligen kommer bli skimmel. Han är väldigt snäll och tar det mesta med ro (något annat kan man inte vänta sig efter att ha vuxit upp på en ridskola).  Krut går nu lektioner flera dagar i veckan och har fått testa på att tävla i lektions DM nyligen.

Krut såldes till en familj men står fortfarande kvar på ridskolan.

 

Pepsi af Friheten
Mkh:
 -cm 

sto f. -98
Tävlat
 LC hoppning, LD dressyr

Pepsi kom till ridskolan i maj 2010. Hon är en söt shetlandsponny som både tycker om att ridas och köras. Pepsi kan se lite sur ut i boxen men det brukar inte vara något problem, hon är egentligen väldigt snäll. Något som är gulligt med Pepsi är att hon pratar väldigt mycket och hon gnäggar ofta särskilt om hästarna snart ska få mat. 
Pepsi är pigg och lydig i både hoppning och dressyr och har även varit ute och tävlat hoppning med fina resultat. 

Pepsi var halt och blev aldrig bra igen så hon fick tyvärr avlivas. 

 
Quinten LN

Mkh: 170 cm

Valack f.-04

Tävlat: LB hoppning, LA dressyr

Quinten kom till Säva i augusti 2012 från Stall Applahästar. Innan han kom till Sverige har han varit privathäst i Danmark. Quinten är snäll att pyssla med. I ridningen anpassar han sig efter sin ryttare och kan både vara väldigt lugn eller lite mer ”på”, något som han är bra på är att överraska sin ryttare med små glädjesprång…

Quinten var halt under en lång period och behövde därför tillslut somna in. 


Zan Zee
Mkh:
 167cm 

valack f. -01
Tävlat
 125 cm

e. Pascal ue. Falstaff
Kom till Säva från Ekerö november 2011

Zulle känner man igen på hans stora och robusta kroppsbyggnad. På hans nästan 170 cm i mankhöjd är han, stor. Han kan ibland utnyttja detta i både ridning och hage vilket kan verka skrämmande. Fast han är superdupersnäll, och mycket omtyckt i stallet och jätteduktig och energifylld i ridningen. Har tävlat i LA dressyr och 125 cm hoppning. Älskar mest av allt hoppning och terräng då han kan få fart och riktigt gå in för det. Kan bli hur fin som helst om man arbetar bra på honom, han känns mindre än vad man tror om man får honom på sin sida. Jättegosig kille.

Efter en tid på ridskolan såldes Zulle tillbaka till sin gamla ägare.

 

Snowy Dream
Mkh:
 146cm

Sto f. -03
Tävlat 
LA hopp, LB dressyr

Snowy är en jättetrevlig ponny som går fint i dressyren och hoppar fint. Hon är snäll att ta hand om och vill alla väl.

Efter en lång tid med en återkommande hälta fick Snowy tyvärr somna in.



Magic's Keen
Mkh:
-
valack f. -
Tävlat
-

Magic's Keen blev tyvärr aldrig frisk från svår fång och avlivades vintern 2010



Lucky
Mkh:
140cm
valack f. -99
Tävlat
Kvalad MSV hoppning, tävlat LB dressyr.

Lucky är väldigt stor för att vara C ponny men är slutmätt 140cm. När det är hoppning blir han gärna ganska pigg, han gillar att springa. Men han är otroligt snäll och säker på hinder, lämnar aldrig ryttaren i sticket! När han kommer ut på tävling vet han precis vad som gäller, där han bodde förut tävlade han ganska mycket i hoppning, och tycker det är jättekul att komma ut - han vet att han är bäst och vill gärna vinna.

En sak Lucky inte uppskattar är när folk står utanför hans box, då blir han irriterad och försöker se så arg ut som han bara kan så att de ska gå därifrån. Men när det väl kommer till kritan gillar han att bli gosad och borstad på, man får bara inte bli rädd om han försöker skrämmas.


Att rida ut är jätteroligt, tycker Lucky. Precis som överallt annars ska det gärna gå lite fort - men om du bromsar så lyssnar han, för även om det kanske inte känns så så kan Lucky galloppera vääääldigt sakta bara man ber honom.

Han är världens finaste och sötaste!

Av: Anna J

 

Lucky trivdes inte riktigt på ridskola, utan flyttade våren 2011 till en tjej som heter Elin som bor i närheten av Säva. Där trivs han jättebra! Lär Elins blogg [HÄR].




Höjvangens Sköld
Mkh:
168cm,
valack f. -94
Tävlat
90 hopp, LA dressyr

Sköld blev inte helt frisk och fick därför flytta tillbaka till sin förra familj och leva livet som pensionär!


Karmen
Mkh:
165,
sto f. -96
Tävlat
1.00 hopp, LC dressyr

Karmen blev halt och trots behandlningar och vila blev hon aldrig bra, avlivades tyvärr därför sommaren 2011.


Allison
Mkh:
-cm,
sto f. -02
Tävlat:
1,00 hopp, LA-Dressyr

 

Allison blev halt och trots behandlningar och vila blev hon aldrig bra, avlivades tyvärr därför sommaren 2011.



Cocelina
Mkh:
104cm
sto f. -02
Ej tävlad.

Cocco är en liten söt shettis som är bestämd men väldigt snäll. När hon tycker något är roligt gör hon det gärna. Men när hon tycker att det blir lite långtråkigt säger hon ifrån ibland. Men oftast är hon jättesnäll! Hon är super söt och väldigt snäll i boxen oftast, kan se lite sur ut, men då ska man bara ignorera henne så blir hon som en liten ängel!

Cocco är inte tävlad och när hon går förbi publik kan hon tycka att det är väldigt läskigt, och så sparkas hon ibland när hästen bakom kommer för nära. Men hon är ändå super bra. Och när hon hoppar ser det ut som en kanonkula far över hindret med hennes söta tjocka mage :)

Av: Josefin J

Coccos uppfödare köpte tillbaka henne hösten 2011.



Östertorps Nelena
Mkh:
106cm
sto f. -98
Tävlat
LC hopp, LC dressyr

Nelly tröttnade på ridskolelivet och såldes sommaren 2011.



Ronda
Mkh:
143,5cm
sto f. -98
Tävlat
LB hopp, LB dressyr

Ronda är en nätt liten D-ponny, så hon ser ännu mindre ut en vad hon är. Hon har tävlat mycket i hoppning med sin tidigare ägare och även med ridskoleryttare. Hon har fått många fina placeringar! Hon är även distriktmästare för ridskolehästar (D-ponnyer) 2 år i rad!
Hoppning är någonting Ronda är väldigt bra på! Hon tycker också det är extra kul att åka ut och tävla!
Hon är också väldigt mjuk och fin att rida i dressyren och har ett lagom tempo. Men det som Ronda tycker är roligast är nog att rida ut och hoppa terräng! Hon blir jätte glad och hennes öron är klistrade framåt! Hon gör aldrig något dumt på terräng banan eller när man rider ut, men ibland kan hon bjuda på ett litet glädjeskutt.
Som de flesta vet så kan Ronda ha ett ganska het humör ibland och visa upp lite (så kallade) 'karate sparkar'. Även fast hon kan se ganske sur ut så är hon igentligen super snäll!
Något som Ronda tycker är lite obehagligt är sadeln. Men hon brukar sköta sig om man har henne lös i boxen medans man sadlar.
Ronda brukar vara ganska snäll i boxen, men alla har dåliga dagar ibland!
Hon älskar att bli kliad på vissa ställen ibland och när man kommer när efter ett ridpass så kliar hon gärna sitt huvud mot ens hand.
Ronda är som sötast när hon har öronen framåt! Då ser hon ut som en liten busponny som älskar att ha roligt!
Hon är både vacker på utsidan och insidan och har ett hjärta av guld. Hon ser ut som en lite primadonna ibland och älskar att visa upp sig.

Av: Sara B

Ronda trivdes inte så bra på ridskolan och såldes vintern 2011. Ronda står fortfarande upstallad på Säva.


Merlin
Mkh:
147,6cm
valack f. -95
Tävlat
LD+5 hopp, LA dressyr

Merlin är en snäll New Forest valack som är 14 år och är världens snällaste och finaste ponny tycker jag!;) Han är en fux som aldrig är dum och gör sitt bästa :)
Av: Frida W

Merlin tröttnade på ridskolelivet och såldes sommaren 2011



Peter från Lyngby
Mkh:
102,3cm
valack f. -01
Tävlat
LD+5 hopp, LC dressyr, ponnytrav

Peter är en snäll och väldigt snabb shettis. Ibland kan det vara svårt att få stopp på honom, men han vill aldrig vara elak, han gillar bara att springa fort. Annars brukar Peter göra som man vill för det mesta när man rider och annars. I boxen står han bara still och låter ryttaren rykta och sadla. Den ända gången han kan rymma är när han ser mat utanför boxdörren. Enligt mig är han den snällaste och mysigaste shettisen på stallet.

Av: Anonym

Efter fem år på ridskolan var det dags för Peter att prova ett annat liv!

Schamilia
Mkh:
137,5cm 
sto f. -01
Tävlat
LB hopp, LC dressyr


Efter fem år på ridskolan var det dags för Millan att prova ett annat liv!


Paulin
Mkh:
146,5cm 
valack f. -02
Tävlat
LC hopp, LA dressyr

 


Kantje's Witch
Mkh: -cm

sto f. -03
Tävlat LB hopp, LB dressyr

Efter problem med hältor fick Vicky somna in hösten 2012

 

 

 

 

 

Kasper
Mkh:
155cm,

valack f. -95
Tävlat
1.00 hopp, LB dressyr


Kasper
är en snäll liten häst, som nästan är som en ponny. Han är ganska känslig och lite försiktig om sitt huvud i bland. Han är jätterolig att hoppa och går fint i dressyren. Han har tävlat ganska mycket i båda grenarna. Innan han kom till Säfva så blev han stångad av en tjur, och har ett ärr i magen. Han är väldigt snäll! Av: Michelle E

Kasper såldes till familjen Tenor som ridit honom flera år på ridskolan och står nu i stockholm.

 

Laura Model
Mkh:
165cm,

sto f. -02
Tävlat
95 hopp, LB Dressyr

Laura såldes till Elin Hagman hösten 2012. Laura står fortfarande uppstallad på ridskolan

 

Zwierka
Mkh:
165cm,

sto f. -00
Tävlat
1,00, LA dressyr

Zwierka såldes till Sävas ridlärare Krirri sommaren 2012

 

Excentric Nynna
Mkh:
118cm 

sto f. -99
Tävlat
LC hopp


Nynna tröttnade på ridskolelivet och flyttade därför till en privatfamilj i september 2012.

 


Cheenis
Mkh:
137cm

Sto f.-02
Tävlat
Lb hopp, Lc dressyr

 


Gånge Rolf
Mkh:
165cm,

valack f. -88
Tävlat
fälttävlan, LB dressyr


Rolf är en korsningsvalack på 22 år. Han är Mats häst men han går även med på lektionerna ibland.
Rolf har startat LB i dressyr och jag tror han har tävlat fältävlan någon gång med katta.
Även fast han är gammal så tror han nog ibland att han är 3 år!
Nu startar Rolf inte så mycket tävlingar längre, bara några klubbtävlingar ibland. Det bästa som Rolf vet är nog mat! =) Rolf tycker inte om sadlingen tyvärr och täcket kan vara lite obehagligt. Men han skulle ALDRIG skada någon med flit.
Rolf tycker om att hoppa och bjuder gärna på några glada (rolfbockningar) efter hindret.
Dressyr kan han tycka är tråkigt och därför kan bli lite seg men om man är på honom från början så kan han bli väldigt fin tillslut!
Han är väldig trygg att rida på och är en toppenhäst för nybörjare!
Rolf blev stallbästis 2009! =)
Av: Amanda S

Under sommaren 2012 fick Rolf en allvarlig senskada som inte blev bättre trots vila. I september 2012 bestämdes därför att han fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna.

 

 

Helmut
Mkh:
125cm

valack f. -01
Tävlat
LB hopp, LB dressyr

I september 2013 togs Helmut bort på grund av senskador som försökte opereras, men det gick inte att hjälpa honom

 

Quattro
Mkh: 138cm
valack f. -98
Tävlat LC hopp, LB dressyr

Quattro är en väldigt pigg och glad häst som oftast går med öronen spetsade framåt. Han gillar att ha kul och tycker att det är roligt att busa genom att "bocka" ibland. Dock så vet han inte hur man gör, så det blir mest att han drar ner huvudet litegrann.
I boxen är Quattro en av de snällaste som finns. Han skulle aldrig få för sig att bitas eller sparkas! 
Quattro är även väldigt snäll att rida på och går ofta på de lite lättare lektionerna. Det tror jag att han trivs alldeles utmärkt med eftersom han kan tycka att det är lite jobbigt att anstränga sig, fast vem tycker inte det? ;) 
Även om han gärna smiter från arbetet så kan han gå mycket fint i både dressyr och hoppning när han anstränger sig. Därför är han väldigt bra att verkligen lära sig att rida på eftersom när det blir högre krav i hoppningen och dressyren så får man inget gratis utan då måste man verkligen rida om det ska bli något bra av det hela. 
Det allra bästa Quattro vet är att äta mat och han kallas på skämt för "Köttbullen" eller "Kanonkulan" eftersom han har en ganska stor och rund mage. 
Det näst bästa han vet är att få komma ut i skogen och galoppera fortfort eller att hoppa på terrängbanan. Då hoppar han som bäst! 
Quattro är rädd för klippmaskiner, sprayflaskor och vattenhinkar med vatten i. De skulle ju faktiskt kunna döda en när som helst! :O
Quattro blev stallbästis år 2008.

Quattro togs bort under vintern 2014 pga problem med hältor.


Gangzter
Mkh:
143cm

valack f. -98
Tävlat
LB hopp, LB dressyr

Efter en lång tid på ridskolan var det dags för Gangzter att få prova något nytt och såldes därför under höst/vintern 2013 till en familj i närheten av Enköping

Trackback
RSS 2.0