Jenny Zettergren

Namn: Jenny Zettergren
Position i USS: Skötaransvarig
Favorithästar: Wakinya, Snowy, Loyd och Fille.

Jenny är en väldigt snäll och glad tjej född 2001. Hon går i sexan på Vänge skola och hemma har hon en kanin som heter Putte.
När hon inte är i stallet eller rider så gillar hon att spela fotboll, friidrott och att hitta på roliga saker med sina kompisar.
Jenny är fodervärd på Wakinya och ska även tävla henne i dressyrlaget i vår på henne, men också i hopplaget på Loyd.
Jenny rider i dressyrspecialen på måndagar, i sista hoppspecialen på fredagar och rider ut på söndagar så om du ser henne så är det bara att fråga om du undrar något, hon är verkligen jättesnäll.
Det här är Jennys första år och det kommer hon klara jättebra!

Skrivet av: Elin Jonsson

Putskväll


Bilder från blåbärshoppningen

Alla var superduktiga idag och gjorde finfina rundor!
Alla ekipage fotades och om ni vill ha mer bilder så mejla till våran mejl, [email protected].






Fotograf: Alexandra Neu
Om du vill att vi tar bort någon bild så kan du antingen kommentera, eller skicka ett mejl till [email protected]


STARTLISTA

Grupp 1 (start 1-5) rider fram i grupp Kl 09:00. Grupp 2 (start 6-12) rider fram i grupp 09:30.


30 cm
1. Disa af Geijerstam - Quattro
2. Simone Frankhöfgren - Darky
3. Elin Dahlberg - Helmut
4. Ellen Wester - Fille
40 cm
5. Emelie Hillerius - Amazon
50 cm
6. Hanna Rannström - Nynna
7. Julia Yates - Faxe
8. Alice Yates - Darky
9. Wilma Brunnberg - Fille
10. Minna Falklöfmalmer - Stina
60 cm
11. Hanna Hasslefalk - Ferdinand
12. Jacob Johansson - Helmut
13. Vanja af Geijerstam - Cheenis

Start nr 1-8 funktionärer hjälper till att bygga bana 08:15. Start nr 9-13 funtionärer hjälper till att bygga bort banan vid dagens slut.
Vi bjuder alla funktionärer på fika men det finns också att köpa!!



Var med på blåbärshoppning!


Elisabeth Lööf

 
Namn: Elisabeth Lööf
Ålder: 15 år
Favorithäst: Arletta
 
Elisabeth är en glad och trevlig tjej född 1999 och ska alltså fylla 15 i år.
Elisabeth går i 8an på Tiundaskolan i Uppsala.
På måndagar rider hon i dressyrspecialen & på fredagkvällar i hoppspecialen med d-ponnystoet Arletta.
Arletta är en känslig liten ponny född 2006, de har börjat tävla lite smått och de ska bland annat vara med i ett av Säfvas lag i hoppallsvenskan div III. Hänger hon inte i stallet eller är ute och tränar är hon oftast med sina galna kompisar och gör en massa tokiga saker.
Utöver ridningen tränar & tävlar Elisabeth friidrott i klubben Hagunda IF och är även ute och springer ibland.
Elisabeth har suttit med i styrelsen i snart 1 år, och är nu sekreterare.
Elisabeth bor med sin katt Nisse, mamma, pappa och lillasystern Matilda som brukar rida och tävla shettisen Stina och b-ponnyn Jordi.
 
Ser du Elisabeth i stallet ska du inte tveka om du har en fråga eller behöver hjälp med något, då hon är väldigt snäll och trevlig!
 
Skrivet av Elsa Rehnström

Elsa Rehnström

 

Namn: Elsa Rehnström
Ålder: 14 år
Position i styrelsen: Vice ordförande
Favorithästar: Zvante, Wakinya och Snowy
Rider på: Fredagar (hoppspecial) och lördagar

 Elsa är en jättesnäll tjej som sprider glädje omkring sig. Om det är något du undrar över eller behöver hjälp med i stallet så är det bara att fråga Elsa, hon bits inte, jag lovar ;) Elsa rider just nu ponnyn Zvante, de två är med i ett av Säfvas lag i allsvenskan och de utvecklas för varje omgång! De har också tävlat en dressyrtävling på Säva, Säfvas klubbmästerskap. Vilket såg väldigt fint ut!

 Elsa tränar också friidrott, hon har inget husdjur men skulle väldigt gärna ha en häst. Elsa studerar nu på Tiundaskolan där hon går i sjunde klass. Hon bor tillsammans med sina föräldrar och sin syster Ellen. Både Ellen och Elsas mamma rider på Säva, så det är en riktig hästsportsfamilj!

Det här året är Elsas första år i ungdomssektionens styrelse och det fungerar utmärkt, vi trivs bra med Elsa och Elsa verkar trivas i med oss!

 

Presentation skriven av Cissi


Amanda Rask

 

 

Namn: Amanda Rask

Ålder: 14år

Favorithäst: Snowy & Wakinya

Amanda Rask är en glad tjej född år 2000 och går på Tunabergskolan i Uppsala.                                           Amandas favoritponny är d-ponnyn Snowy. Hon rider Snowy på onsdagar i dressyrspecialen och på fredagar i hoppspecialen. De är jättefina tillsammans! På fritiden så brukar hon vara med kompisar eller kolla på innebandy, vilket hon tycker är jättekul. Amanda tränar även på gym eller är ute och springer ca 4 dagar i veckan. I övrigt så är Amanda alltid en jättesnäll och rolig tjej som alltid är glad och skrattar mycket. Du behöver aldrig vara rädd för att fråga henne om någonting, för hon hjälper alltid till. Om du vill fråga henne något så är hon i stallet på onsdagar, fredagar och på USS-aktiviteter. Hon har suttit med i USS i 1 år, så det här blir hennes andra år.

Skrivet av Jenny Zettergren

 


Sara Bjerkliden

Sara är en glad och snäll tjej född 1998 och är allltså 15 år. Sara har en egen ponny uppstallad på gården som ridskolan tidigare ägt, så hon är i stallet nästan varje dag och hon jobbar i stallet på söndagar. Hon är alltid glad och säger alltid hej när man möter henne. Sara och hennes ponny Ronda tävlar både hoppning och dressyr, även fälttävlan med placeringar.
Sara sitter med i styrelsen som sekreterare samt PR-ansvarig.
 
Av Elsa R
 

Ebba Hamrin

Ebba är en snäll och glad tjej. Hon gillar att kolla på ishockey. Hon rider på tisdagar. Hennes favorit häst är Tequlia. Hon är 17 år och fyller 18 i sommar. Hon går ib, en internationell linje. Gillar historia och engelska mest, men gillar de flesta ämnena. Ebba är i stallet på tisdagar och när det är aktiviteter. Ebba är ordförande i styrelsen.
 
Av Ida

Alva Lindgren

Namn: Alva Lindhagen
Ålder: 15
Favorithäst: Louie, men gillar alla hästar
Rider på: Lördagar

Övrigt: Alva började rida på Stabbygård när hon gick i 4:an men bytte till Säva efter en termin då de la ner, så hon har ridit på Säva i cirka 4 år. Hon tycker om att rida eftersom hon blir så glad av det, samt att man alltid kan lära sig nya saker och att alla i stallet är så snälla (vilket vi i USS tycker är väldigt viktigt)! Fälttävlan är nog bland det roligaste hon vet.
Bortsett från att hon rider på Säva på lördagar så har hon ridprofil på Akademistallet på onsdagar, men hon tycker att Säva är mycket bättre! Hon funderar dock på att byta profil till modern 5kamp istället för ridning.
När Alva inte rider är hon med sina kompisar, är scout och spelar fiol. Hon älskar musik och gillar väldigt många olika band som till exempel Imagine Dragons, Linkin Park, The Fray, Royal Republic och Swedish House Mafia. Hon brukar även spela in filmer med sina vänner. Hon bor i Sunnersta med sin mamma, pappa, två systrar och hunden Freja.
 
Av Ebba

Elsa Backlund

Namn: Elsa Backlund
Ålder: 14 år
Favorithäst: Bella
Ni hittar Elsa i stallet på: Onsdagar och söndagar

Detta är Elsas första år som medlem i styrelsen. Vi tror att Elsa kommer göra ett strålande jobb då hon är glad och snäll. Elsa är fodervärd på fuxstoet Bella, alltså rider Elsa två lektioner i veckan och även en uteritt i veckan på favoriten Bella. Lyxigt va?
Förutom att vara i stallet, rida och gosa med alla de snälla hästar, gillar Elsa att spela piano. Hon har även en hund som hon gillar att träna och busa med! Elsa har även två ödlar hemma i huset.
 
Av Sara

Klara Jonsson

Klara är en glad och snäll tjej, född 1996 och är alltså 17 år gammal. Hon går naturlinjen på Rosendalsgymnasiet i klass Na12a.
Klara är veteranen i USS, hon har suttit med i 4 år! På de åren har hon hunnit vara både skötaransvarig, vice ordförande och ordförande. Nu är hon “bara” ledarmot men är även våran representant i stora styrelsen och sitter med i tävlingsgruppen. Snart kommer hon också vara en färdig ungdomsledare, hon har bara en helg kvar på utbildningen! Trots allt detta hinner Klara med en massa annat, t.ex att rida och vara i stallet. Hennes favorithäst är den gråa, väldigt söta ponnyn Arletta. Hon är även Klaras foderhäst och hon rider henne 3 gånger i veckan, dressyrspecial på onsdagar, hoppspecial på fredagar och uteritt på söndagar. På söndagförmiddagar jobbar Klara också i stallet. Så om du vill vara säker på att träffa henne är det någon av de dagarna som gäller!
Klara och Arletta tävlar hoppning och efter vad jag har hört går det mycket bra! De ska vara med i div. 3 ponnylaget nu i vår. Innan Arletta har Klara varit fodervärd på Quattro i två år och ridit Cheenis i en termin. När Klara inte rider brukar hon gymma en del och tycker även om att vara ute och springa. Dock inte på vintern då är det ju så kallt och mörkt! Då är hon hellre med sina kompisar eller kollar på ett avsnitt av Pretty Little Liars, den bästa tv-serien! (enligt henne).
Klara bor i Norby med sin familj och den ett år gamla dvärgpudeln Melvin. När Klara inte är i stallet, tränar, är med kompisar eller kollar på Pretty Little Liars, brukar hon vara med honom. De tar promenader, gosar också tränar hon honom till att göra trix. De går också olika kurser som t.ex. agility och rallylydnad.

Klara har ju suttit med i USS väldigt länge men det här blir den sista terminen. Hon ska nämligen åka till Australien som utbytesstudent i höst och vara där ett helt år!

 

Av Alva


Olivia Palle

 

Namn: Olivia Palle

Ålder: 17år

Favorithäst: Zansibar

Rolig fakta: Olivia älskar saltlakrits, minigetter och att åka snowboard J

Olivia är en glad, trevlig och snäll tjej född 1997, går på Rosendalsgymnasiet och fyller alltså 17 i år. Hon är en riktig toppentjej! Alltid glad, trevlig och hjälpsam. Om du behöver hjälpmed något eller helt enkelt ser henne i stallet kan du alltid säga hej.

Olivia rider dressyrspecial på måndagar och hoppspecial på fredagar. Då rider hon hästen Zansibar. Han är en pigg, brun storhästvalack som är riktigt duktig på att hoppa. De har varit med på en del pay and jumper men inte tävlat tillsammans ännu men snart ser vi dem säkert på tävlingsbanan!

När hon inte rider på fritiden spelar hon bas, sjunger i kör och tränar.

Olivia har suttit med i styrelsen tidigare men slutade för att hon inte hann med. Men nu ärhon tillbaka och det är vi jätteglada för! Hennes position i styrelsen är kassör.


Ida Brunnberg

 

 

Position i USS: Supleant

Favorithäst: Medryttarhästen Habiba

Dagar på säva: Tisdagar

Favoriträtt: Tacos och Pizza

 

Ida Brunnberg är en glad tjej som är född den 18 november 1999. Hon går i sjuan på Stenhagenskolan och hennes favoritämne är matte. Ida är en av de nya medlemmarna i USS men hon och de andra kommer säkert göra ett jättebra jobb i styrelsen.

 Ida rider lektion på tisdagar på säva. Men hon har också en medryttarhäst som heter Habiba som hon rider på torsdagar och söndagar, som står på ett annat stall än säva. Ida har varit medryttare i snart ett år på Habiba.

Ida har också två katter hemma som hon tycker mycket om.

 

Om du ser Ida i stallet ska du inte vara rädd för att gå fram och fråga något som du undrar. Hon är nämligen väldigt snäll och hjälpsam (precis som alla andra i USS) och hjälper gärna till.

 

 

 

Av Josefin


Josefin Jonsson

 

Josefin är en glad och sprallig tjej som är född 1997 vilket betyder att hon fyller 17 år i år. Josefin går på Rosendalsgymnasiet i Uppsala där hon läser den naturvetenskapliga linjen i klass Na13B.

  Förutom ridningen så är Josefin mycket duktig på att sjunga och har tidigare spelat både pingis och blockflöjt. Hon bor tillsammans med sina föräldrar och sina två systrar Elin och Klara, dock är Klara för närvarande i Australien under ett år men kommer hem sommaren 2014. Både Josefins mamma och Elin rider på Säva, så de är en riktig hästfamilj!

  Josefin är just nu fodervärd på C-ponnyn Robin Hood och tillsammans är de ute och tävlar regelbundet, främst i hoppning med fina resultat. Vill du träffa henne i stallet så ska du komma dit på måndagar, fredagar eller söndag som är de dagar hon rider på. Ser du henne så var inte rädd att gå fram och fråga om saker!

 

Josefin sitter som mejlansvarig i styrelsen men hjälper även till med skötarverksamheten som hon haft som tidigare ansvar. Josefin sitter i styrelsen för tredje året i rad och är därför lite av en veteran.

 

Skrivet av: Olivia Palle

 


RSS 2.0