Glad Påsk!


Klara Jonsson

Klara är född år 1996 och kom med i styrelsen vid bytet 2010. Klara satt då med som ledamot, men är nu viceordförande och skötaransvarig.

Klara bor i Norby med sin familj, men på fritiden gillar hon att vara i stallet. Där är hon minst tre gånger i veckan då hon är fodervärd på den lilla c-ponnyn Quattro. Efter några år av kämpande tävlar Klara och Quattro nu 80 cm och har många fina placeringar, både inom och utanför klubben!

Tidigare spelade också Klara frisbee. Det började hon med tillsammans med några kompisar, och jaa.. Det slutade att Klara var med och tävlade EM med landslaget i hennes ålder! Av olika anledningar slutade hon med frisbee och satsar nu fullhjärtat på hästarna.

Klara är en väldigt snäll tjej som också är riktigt rolig. Ser ni Klara i stallet behöver ni inte vara rädda för att gå fram och fråga om något, jag lovar att hon inte bits.

Information av Elin


Sofie Haagensen



Sofie och jag har känt varandra i ganska många år nu och det första riktigt klara minnet jag har av henne är lite... smärtsamt, i alla fall för Sofie. Sofie var skötare på en ponny som heter Nino (men som nu har flyttat från Säva eftersom ridskola inte riktigt var hans grej). Nino hade den lilla egenheten att han inte var direkt lättstoppad när han ville någonstans (vilket oftast var ut ur stallet).
     En dag när Sofie skulle gå ut ur Ninos box ville Nino smita, så han sprang i väg ut ur boxen med Sofie som beslutsamt klängde sig fast i manen och försökte stoppa honom. Kanske hade hon lyckats men tyvärr för Sofie (och tur för Nino) hade hon satt upp repet i dörröppningen, bara i fall att han skulle rymma. Tanken var att repet skulle stoppa Nino, men han duckade och sprang under det i stället...! Sofie var inte lika snabb och fick ett (litet) sår på hakan. Nino hann inte långt innan han blev fångad (inte ut ur stallet ens) och Sofie fick gå och sätta sig i Gästis med en påse frysta potatisar mot hakan. Jag var en av dem som stod i stallgången när Nino kom springande och som sedan satt och lyssnade på Sofie när hon satt i Gästis med potatisarna och berättade vad som hade hänt.
     Vad är poängen med den här berättelsen? Jo, Sofie är envis! Har faktiskt inte riktigt koll på hur gammal hon var då, men yngre än i dag var hon i alla fall och hon tänkte minsann inte låta Nino smita! Så hon klängde sig fast och gjorde sitt allra bästa, och det tycker jag är hedervärt och det visar verkligen att hon redan då var, som sagt, envis. Fast beslutsam kanske är ett bättre ord? Hur som helst, hon är dessutom hon snäll, hjälpsam och generös... men det visste ni väll redan?

Snabbfakta:
* Går på kunskapsgymnasiet i Uppsala
* Har precis börjat åka ut och tävla på Gangzter
* Har en söt Dvärgznauser vid namn Mille
* Är blond, men vill färga håret svart

Information av Anna

Anna Jungerhem



Anna är (precis som alla oss andra i USS) en väldigt glad och trevlig tjej som man alltid kan gå fram och prata med om man undrar något. Hon var den första som välkomnade mig (Ebba) till Säva när jag började rida här förra hösten och inte kände någon. Av oss som sitter med i USS nu är hon den som har varit med längst vilket ofta märks när vi ska göra saker eftersom hon har gjort flera av dem tidigare. Anna är i stallet väldigt ofta och de flesta känner nog igen henne som Luckys fodervärd. Anna har en väldigt söt tax som heter Phu och när hon inte är i stallet så brukar hon träna agility med honom.

Information av: Ebba

Minna Houvinen

Minna Huovinen som hon heter är en väldigt glad tjej som tar livet i sin egna takt. Man kan säga att Minna är en väldigt lugn person och hon gör det hon behöver göra. Jag tycker att hon har en härlig inställning till saker och hon är en schysst kompis. Hon går i min parallell klass i 9:an på Örsundsbroskolan. (Hon är alltså född 1995). Hon kämpar på bra i plugget och är riktigt duktig på språk! Hon pratar jätte bra tyska och är även en hejjar på franska och engelska. Eftersom att hennes släkt är från finland så kan hon även lite finska. Nu har hon valt till gymnasiet och ska gå Samhällskunskap på Jensen gymnasium. Vilket passar henne perfekt! Minna är även ett riktigt datasnille och hon är väldigt bra på att fixa kodmallar och andra tekniska saker på hemsidor. (Fråga inte mig vad hon gör, det ända jag vet är att hon gör det bra!). Hemma bor Minna med sina två föräldrar (päron som hon brukar säga), sin lillasyster och deras två söta (tjocka), lurviga, gråa kaniner. Hon älskar verkligen att läsa böcker, hon har en hemlig talang och det är att hon läser ut böcker väldigt snabbt. Jag skulle inte kunna räkna upp hur många hon skulle kunna läsa ut på en vecka. (Hon klagar även på att jag läser för långsamt).
 
Minna kom med i styrelsen 2011 och sitter med som ledamot. Hon är en engagerad styrelse medlem som alltid vill göra sitt bästa. Vilket är en otroligt bra egenskap! Hon är absolut inte farlig överhuvudtaget och om man vill fråga någonting så ska man gå direkt till Minna. Hon har alltid tid för en smaskig fråga! Jag tror att Minna kommer klara arbetet i styrelsen galant och att hon kommer sitta kvar ett par år till. Alla behöver en engagerad människa som henne!
 
Minna rider på Säva två gånger i veckan, i måndags gruppen klockan 18.00 och i den första hoppgruppen på fredagar. Minna älskar att vara i stallet och hon hjälper gärna till om man har något som man vill ha hjälp med. När hon är i stallet så sitter hon gärna i klubbis och pratar ett tag innan hon går och fixar iordning hästen som hon ska rida. Minna följer gärna med på tävlingar för att heja fram alla som är med. Vilket är riktigt roligt! Hon missar verkligen inte en enda tävling som något Säfva ekipage är med på. Hon har alltid koll på resultat och startlistor!
 
Viktig fakta om Huovionen:
 - Hon sover ibland middag när hon kommer hem.
- Hon har en väldigt söt isbjörn som följer med henne när hon ska bort. (Hon sover alltid med den)
- Hon ska egentligen ha glasögon men de använder hon inte.
- Hon älskar godis, chips m.m, alltså en riktig gottegris.
- Hon älskar rock (vilket man inte kan tro)
- Hon kollar på Vampire diaries, alla CSI serier som finns, The legend of the seeker, True Blood m.m
 
Ja, det var allt om min kära kompis Minna!
Var aldrig rädd för Minna och frukta inte att fråga henne saker, hon kommer kämpa till det sista för att ta reda på allt det du vill.
Fin poesi, allt kanske inte stämmer i den meningen men iallafall det jag vill säga är att hon inte är farlig utan en riktig gosebjörn!

Information av Michelle

EBBA HAMRIN



Ebba kom med i USS år 2011 tillsammans med mig och Sara, och sitter som Ledamot,
vilket jag tycker är väldigt bra.
Ebba är den av oss i USS som är nyast på Säva och hon började rida här för ungefär ett halvår sedan. Ebba rider på måndagar kl. 18 för Nina, då kan man oftast träffa på henne, så om ni vill henne något så finns hon på Säva då. På Säva har hon ingen direkt favorithäst men jag tror nog att hon tycker om Tequila ganska mycket. Annars så säger Ebba att hon är en dressyrmänniska men hon är förstås väldigt duktig på att hoppa också. Hon rider också på en annan ridskola, Lurbo Ridklubb, som hon har gjort sedan år 2002. Där heter hennes favorithäst Svea om jag minns rätt.
Jag och Ebba känner inte varandra så bra än, men jag har fått uppfattningen att Ebba är en
väldigt rolig, trevlig och snäll person som alltid har ett leende på läpparna.
Till vardags går Ebba i 9:an på Tunabergsskolan i Uppsala. Till hösten, när hon som många andra i USS ska börja gymnasiet, så vill hon gå International baccalaureate - även kallat IB - på Katedralskolan, där hon får läsa mycket engelska.

När Ebba inte är i stallet eller i skolan så är hon med vänner, fotograferar och kollar på Hockey.
Laget hon hejar på heter Brynäs IF och hon följer deras matcher flitigt, men att åka skridskor
själv verkar inte vara någon favorit.

Om ni träffar på Ebba i stallet så tveka inte att prata, eller ställa frågor till henne
för hon är väldigt snäll och bits absoul inte!

Information av: Minna


Michelle Eriksson


Michelle Eriksson kom med i styrelsen förra året och sitter med som ledamot i USS. Hon är en glad tjej med massa energi som man aldrig har tråkigt med! Michelle är 15 år, bor i det lilla samhället Örsundsbro och går i nian på Örsundsbroskolan. Till hösten börjar hon gymnasiet och då vill hon helst gå den internationella linjen på Rosendal eftersom hon gärna vill hjälpa människor som har det svårt i framtiden.
 
Michelle har en egen häst som heter Cherry och honom har hon haft sen 2007. Han är korsning mellan Welsh, Arabiskt Fullblod och New Forest. Just nu är hon med i Sävas div. 3 lag i dressyr på honom för det är deras starkaste sida. Det är bra för Säva behöver duktiga dressyrekipage. Cherry står tyvärr inte på Säva just nu så om man vill träffa Michelle får man skutta upp till ridhuset kl 18.15 på onsdagar för att träffa henne, men snart kommer vi att få se henne oftare därför att hon har fattat det kloka beslutet att flytta honom till Säva och det är väldigt roligt tycker jag :) 
 
När Michelle inte är i stallet är hon i skolan eller med sina vänner.
Det är bara att gå med era frågor till Michelle, dom svarar hon gärna på.
 
Michelles favoriter:
Färg - blå
Mat - grillat kött, klyftpotatis & bearnaisesås
Märke - Kingsland, HV-Polo och John Whitaker m.m. (hon räknade upp hur många som helst)
Ämne - historia
Årstid - sommar
Hästfärg - brun
Tv-serier - Greek, Glee och Vampire Diaries

Information av: Klara Jonsson

SKÖTARE



Om man är medlem i Säfva RK har man möjlighet att vara skötare på en ridskolehäst eller ponny.

Det menas med att man sköter hästen/ponnyn 2 dagar i veckan. Man putsar sadel och träns, gör rent vattenkopp och krubba, tvättar boxen m.m.

Utöver att man får borsta och gosa så mycket man vill med sin favorit häst och åka upp en extra dag till stallet får man även förtur på blåbärs Hoppningar och lingon Dressyrer

Ibland brukar vi även ha VIP-kvällar för alla skötare som skött riktigt bra! :)


Vill du bli skötare eller har vidare frågor?
Mejla till: [email protected]


I slutet på varje termin utser vi "terminens skötare".

Den titeln har alla skötare möjlighet att få om man sköter som man ska och är trevlig mot alla i stallet.

Här nedan ser du vinnarna från föregående terminena!

Höstterminen -11
Linnea Kjellerby - Gangzter

Vårterminen -11
Felicia Olsson - Helmut

Höstterminen -10
Evelina Nordin - Magic's Keen (Mackan)

Vårterminen -10
Jazmine Lindwall-Lag - Quattro

Höstterminen -09
Petra Wred - Mandy

Vårtermenen -09
Nora Jansson - Mandy

Höstterminen -08
Marika Sjögren - Helmut

Vårterminen -08
Cecilia Rydberg -Quattro

Höstterminen -07
Maja Kolm - Brimstone

Vårterminen -07
Kristin Erngren - Faxe


ELIN BERNÖVALL


Elin Bernövall sitter just nu som ordförande i våran styrelse, ett jobb jag tror att hon kommer passa perfekt som! Annars är Elin en glad tjej som älskar att skratta! Hon vet vad hon tycker och låter sig inte styras av någon annan, vilket jag tycker är en bra egenskap då man är i stallet och ska hitta sin egna ridstil!

Elins favorithästar i stallet är Zvante, Gangzter och Schamilia som Elin tyvärr blivit för lång för,
Hon är också fodervärd på Zvante och rider på Onsdagar, Fredagar och Lördagar om du skulle leta efter henne! Hon är också ute och tävlar lite med honom och de har gjort en hel del fina rundor! De är också med i Sävas division 3 hopplag.

När Elin inte rider, är på möten och käkar fika eller är ute och tävlar brukar hon hänga med kompisar, sitta vid sin dator eller vara ute och hoppträna med sin Kanin Zuko! De taggar inför nästa tävlings säsong i kaninhoppning! Förra året tävlade hon en lätt klass och fick med sig en kanin-rosett hem!

Snabb info: 
Hon älskar att dricka O'boy
Hon älskar Justin Bieber... (även fast hon inte vill erkänna det)
Hon är gryym på att rida!
Hon har extremt bra betyg! *tummen upp*
Hon ska gå Fyris Ekonomi/Juerdik i Uppsala
Hon äter alltid upp sitt nagellack
Hon hatar när saker gnisslar
Hon älskar att kolla på TV serier, Vampire Diaries & Glee är favoriter

Tveka inte att prata med Elin eller fråga henne nått! Hon bits inte så hårt som man kan tro ;)

Information av: Josäfin


SARA TRYGG



Ja, var ska man börja? Sara är en glad och sprallig tjej på 15 år, som nu går sista terminen i 8:an på Kunskapsskolan i Uppsala. Där pluggar hon för fullt hus hela dagarna, innan det sen bär av till stallet. Sara är en väldigt ambitiös tjej som har riktigt bra betyg i skolan, så vi tycker att hon är en plugghäst men de påstår hon då inte att hon är. Det är såklart jättebra att hon satsar i skolan, men jag undrar hur hon ibland hinner med allt eftersom att hon också satsar på ridningen. Hon måste ha bra disciplin!

 

Saras absoluta favorithäst är Bimlis Vallixi, som hon nyligen köpte av ridskolan. Hon är alltså numera hästägare men eftersom att Bimmis står kvar på Säva så ser vi mycket av henne. Om ni vill träffa på Sara i stallet så är hon där nästan varje dag och rider, och på fredagar rider hon i hoppspecialen.

Bimmis och Sara är ett fint team som är ute och tävlar tillsammans. De är riktigt söta! Hoppning är deras favoritgren, men det går bra för dem i dressyren också. Tillsammans har de redan plockat flera rosetter och vi hoppas att det blir fler!

Förutom att plugga och rida så umgås Sara med kompisar och leker med sina katter på fritiden. Redan som liten var hon intresserad av hästar och intresset har hållit i sig sedan dess. Förutom hästar älskade Sara att kolla på Anki och pytte när hon var liten, men det blir tyvärr lite mer sällan nu. Saras största rädslor är spindlar och att kolla på skräckfilmer, men hon visar det inte så ofta.

Sara bor ute i Vänge, antagligen någonstans ute i skogen men jag lovar dig att hon är en hipp-tjej i alla fall. Du har alltid roligt med Sara då hon är en tjej som bjuder mycket på sig själv och lätt får en att skratta. Det är riktigt roligt att hon nu sitter med i USS.

Sara kom med i USS år 2011 och sitter nu som suppleant. Tveka inte att fråga henne om saker, hon bits inte!

Information av: Sofie Haagensen


JOSEFIN ANDERSSON

Josefin Andersson (hon vill stava sitt namn Josäfin Andersson) är en tjej som brukar syssla med att fota, rida och umgås med sina kompisar. Hon är 16 år och hon ääääälskar färgen lila. Josefin hänger alltid med på tävlingar och fotar alla ekipage, hon är en otroligt duktig tjej på att fota. Jag inspireras alltid av hur hon lyckas få fram så fantastiska bilder!

Josefin har sin häst Amigo, som är en tjock (klädsamt tjock) skäckig ponny som är otroligt charmig! Josefin och Amigo har startat någon enstaka gång i dressyr men hon har hopptävlat desto mera och med bra resultat! Amigo och Josefin håller mycket på med natural horsemanship, hon håller även på med massa olika tricks. Vilket Amigo tycker är superkul, men han tycker nog att det är roligast när han får sitt godis! ;) Josefin brukar säga att hon är busig nog att rida utan träns på Amigo, vilket stämmer mycket bra, det är väldigt coolt att se på när hon gör det. Då ser man samhörigheten mellan henne och Amigo.

Josefin har även en hund som heter Pirrie, som är super söt men Pirrie har mycket egen vilja och om hon inte gillar någon kan hon visa det tydligt, så därför håller oftast Josefins kompisar avstånd till Pirrie. Men Pirrie kan också vara väldigt gullig!

På fritiden umgås Josefin mycket med sin kära vänner, bland annat de kompisar som hon har i USS.
Josefin följer även en del TV-serie, till exempel Vampire diares, Josefin gillar filmer som är lite små läskiga (enligt mig!). När Josefin är med sina kompisar brukar hon träna magen mycket, genom att skratta. DÅ hon ofta får skrattanfall när hon tycker något är roligt, hon gillar även att berätta om alla saker Sara Trygg (jag) har gjort, såsom ramla i diken när det kommer bilar. Förutom att äta sura döskallar och äta på sina kompisars magar så pluggar hon väldigt mycket på fritiden! ;) Josefin håller även på att skriva en bok, eftersom hon älskar att skriva!

Du ska aldrig ställa dig i en toalettkö efter Josefin, för då får du vänta riktigt länge. För när Josefin går in på toaletten så är hon där minst 20 minuter, vad hon gör därinne är hitintills ett mysterium. Hennes vänner har klurat på detta fall under en långt tid...

Till sommaren slutar hon i nian och går ut Örsundsbroskolan och till gymnasiet början hon antagligen på GUC eller John Bauer, dessa skolor är datorinriktade. Detta passar Josefin väldigt bra då hon är duktigt på att göra saker med datorer.

Josefin är kassör i USS och när hon är i stallet behöver du inte tveka att fråga henne något, Josefin är väldigt lång och stor men hon är verkligen super snäll, cool och som Josefin själv brukar säga WUNDERBAR (underbar)!

Information av: Sara Trygg


RSS 2.0