Påskäggsjakt!


OBS! Kostar 20 kr


AVRAMLARLIGAN



Har du ramlat av?

De kanske var på en ridlektion, när ni var mitt på tävlingsbanan eller ute i skogen? Oavsett om de var på en privathäst eller en ridlektion så kan du, om du är medlem i Säfva RK, mejla in och berätta om din avramling... i slutet av året så presenteras vinnaren av avramlarligan på julshowen!

Exempel på en avramling:

Jag och Helmut var ute och tävlade på UPK. Det är den bästa ritt jag gjort förutom en sak. Jag hade klarat alla hinder och omhoppningen så jag slappnade av. Jag trodde att det bara var att galoppera in i mål, men så var den ju inte för Helmut. Han låssades bli rädd för mål flaggen och hoppade åt sidan. Jag flög av på mållinjen men eftersom Helmut inte passerade den så blev jag utesluten. Men jag skadade mig inte som tur var!

Hälsningar
Lisa Hellström (vinnare 2009)

Skicka in rapporten till [email protected]
Märk mejlet med: Avramlarligen eller något liknande!





1. - Sofie Haagensen, 8 avramlingar
2. - Linnea Kjellerby, 3 avramlingar
3. - Sara Bjerkliden, 2 avramlingar
4. -
5. -


Nu kan ni börja skicka in era avramlingar och dela de här! Må bäste avramlare vinna!

Sofie Haagensen

Avramling 1
Min första avramling på Snowy, gjordes på en hopplektion. Vi skulle travhoppa ett räcke efter att ha ridit en knixig väg över bommar, bjudningen framåt var inte helt på topp.
Därför var det lätt för Snowy att dra på en tvärnit och vips så flög jag av. Ingen skada blev skedd, men jag det fick mig att vakna till och rida bättre sen under lektionen! 


Avramling 2
Under en härlig uteritt inträffade plötsligt avramling nummer två. Det var fint väder och hästarna var pigga och glada, när vi skulle galoppera på en äng. Snowy inser hur underbart det är att sträcka ut på benen och visar tydligt hur roligt det är genom att bjuda på en hel rad med seriebockningar blandat med karatesparkar. Till en början går det bra och när det värsta är över börjar jag slappna av, vilket jag inte borde ha gjort. Plötsligt tvärvänder Snowy och gör en rejäl karatekick när jag inte är beredd, naturligtvis är jag på väg att flyga av men lyckas hålla mig kvar med benet tills jag tillslut inser att det bara är att släppa taget och landa mjukt i gräset. Ingen skada skedd, men det var en ganska komisk avramling! Ett gott skratt förlänger livet...

Avramling 3
Endast en vecka efter föregående avramling var det dags igen. Även den här flygturen ägde rum på en uteritt, men den här gången på en betydligt lugnare uteritt. Vi var på väg hem och skulle trava en bit på vägen vi red på. Hästarna hade varit ovanligt lugna och sansade (förutom Armanis lilla vift ut på en åker, men det är en annan historia...), men troligtvis bara sparat på sin energi. Utan förvarning så bockar Mio och börjar busa lite, Snowy som gärna gör som andra var inte sen att haka på... Plötsligt bockar Snowy för fullt men jag sitter kvar utan problem, tills hon gör en rejäl karatekick som är så hög att hon slår upp svansen i hjälmen på mig med sådan fart att jag flyger av. Här var det riktigt nära att jag hamnade i diket som var fullt med vatten, men jag klarade mig precis.. Tack och lov för det! 


Avramling 4
Det var en torsdag då jag bestämde mig för att vara med på en pay and jump, den här flygturen inträffade. Jag hoppade först en runda på 80 cm som uppvärmning och Snowy var på sitt vanliga alldeles busiga humör, men det gick bra. Min andra runda gick dock inte lika bra... Snowy började vid det här laget bli lite trött efter allt springande och bockande, så när vi hoppade 90-banan blev många språng rakt upp och rakt ner men vi kom över. Vägen till hinder nummer fyra blev en aning slarvig, vilket gjorde att Snowy hoppade rakt upp och trampade om uppe i luften. Hoppet blev därför väldigt konstigt och i landningen lyckades jag hamna ur balans och slungas av, det gick dock bra och jag satt upp dirket. Efter avramlingen tog jag om banan och det gick super! Bildbevis-->


Avramling 5
Det var en vanlig hoppträning då Snowy och jag skulle hoppa en långsida med en oxer och ett till hinder. Vi var båda lite nerviga efter avramlingen på pay and jumpen veckan före, och inte gjorde det saken bättre att jag skulle hoppa en blågul oxer igen. När vi var på väg mot hindret glömde jag och mina nerver helt bort att rida, vilket gjorde att Snowy tvärnitade. Istället hoppade jag nästan hindret själv, men det gick bra. En ytterst snabb avramling och kommer därför inte ihåg den så bra tyvärr...

Avramling 6
Det var en vanlig hopplektion på Snowy då allt hade gått jättebra under framridningen och framhoppningen. Snowy var med på noterna och vi passade därför på att höja upp hindrena lite. När det var min tur att hoppa långsidan med den blågula oxern, ber Katta mig att jag ska travhoppa för att vi behöver träna på det. Eftersom att hindrena låg på minst 1 m och det endast var jag som behövde travhoppa, sattes mina nerver i spel. Det i sin tur gjorde att jag inte red när jag kom till hindret och Snowy tog sin chans och stannade. Iväg for jag som en kanonkula och landar nästan i split, ingen fara skedd mer än att jag fick lite stretching och bjöd på ett gott skratt!


Avramling 7
Det var en fin dag i februari när vi bestämde oss för att tolka (åka pulka/tefat efter häst) efter Fille och Bimlis. Hästarna var pigga och glada, likaså var vi det. Till en början var allt frid och fröjd tills vi bestämde oss för att ha galopptävling. Jag ställde upp med Fille och hade Johanna tolkande efter mig och min motståndare var Sara T på Bimlis. Fille, jag och Johanna satte av i full galopp ute i fälttävlanshagen och var på väg mot en seger när Fille plötsligt börjar bocka. Jag som står i lättsits och precis gjort en segerchest är urbalans och faller givetvis av, dock väldigt snyggt! Klarade mig lindrigt utan skador.
Bildbevis-->


Avramling 8
Det var en toppenfin dag då jag och Johanna skulle skritta ut på Krut respektive Laika. Hästarna skötte sig jättebra och vi hade det trevligt, tills vi vände och var på väg hem igen. Plötsligt åker en bil med en släpvagn förbi i hög hastighet ca 2 meter ifrån oss, på släpvagnen fanns massa skramlande saker. Det här tyckte Krut som aldrig sett något liknande, var superläskigt och kastar sig plötsligt upp i luften och bockar. Jag med mina korta ben har inte så mycket att hålla fast i, vilket resulterar i att jag gjorde en fin volt över huvudet och landade på rumpan. Lite blåmärken oc hett stukat lillfinger medförde avsittningen, men annars helt oskadd!

Linnea Kjellerby


Avramling 1

Jag red min egna ponny Love, han är inte så mycket utbildad!
Jag skulle hoppa en liten stock i trav ochdet gick jätte bra, han landade i galopp. Fick inte stopp på han när jag skulle sakta av, så när jag väl får han i trav så hoppar han till, jag tappar stigbyglarna och han springer iväg...(han är riktigt pigg, vi hoppade han för första gången sen han kom till oss) Jag landar på min vänster sida, gjorde inte illa mig direkt utan fick bara lite ont :)
Satt upp direkt och fortsatte rida!

Avramling 2
Samma dag som den första avramlingen skedde:)
Hade presic suttit upp efter avramling 1 och skulle galoppera i andra varvet, han sticker iväg i världens fart och jag hänger med tills jag känner nej nu orkar jag inte mer. Då ramlar jag av på vänster sida och glider minst 4-5 m i leran!
Gjorde inte så ont den här gången heller utan att det var bara att sitta upp igen :)

Avramling 3
Samma dag som avramling 1 och 2 :)
Hade precis suttit upp och skrittat kanske 10 m innan han görjar hoppa runt! Flyger av och landar även denna gång på vänster sida! Gjorde inte specielt ont då heller utan jag ställer mig upp och känner, jag sitter inte upp nån gång mer idag!
När jag kommer hem och tar av mig jackan så ser jag att jag har världens blåmärken på vänster arm, ont i ela vänster sida samt ont i höger fot :/
Nu mår jag bra igen, hade lite tur att det gick så bra som det gjorde :)


Sara Bjerkliden


Avramling 1
Denna avramling skedde rum i ridhuset på en fredag under en hopplektion. Allt hade flytit på bra och vi skulle avsluta med att hoppa en bana. Ronda hoppade jätte bra så jag glömde bort att rida och satt mest och åkte (vilket inte brukar sluta bra) istället för att rida ordentligt. Jag fick dock ångra detta när vi skulle hoppa en långsida och avståndet vart lite fel. Ronda tyckte att jag fick klara mig själv eftersom hon hade hoppat runt tidigare utan min hjälp. Jag som var helt oförberedd, flyger som en liten vante när Ronda stannade och landade mjukt bland bommarna.
Jag kom undan några skador och efter avramlingen satt jag upp igen och red ordentligt! :)


Avramling 2
Precis som förra avramlingen så hände avramlingen under min hopplektion på fredagar. Ronda var inte på bästa humör så hon stannade och sparkade mycket. På en oxer kom vi lite tokigt och Ronda bestämde att jag fick hoppa utan henne. Dum som jag är höll jag kvar i tygeln så jag landade i hindret och fick på något sätt alla bommar över mig. Med ett lätt stukat finger så att jag upp igen och hoppade vidare!


11: Emelie Hillerius med 10 avramlingar!
10: Klara Jonsson med 11 avramlingar!
09: Lisa Hellström med 12 avramlingar!

 


Sofie Haagensen

RSS 2.0